Хіти тижня. Терористи повідомили про вбивство російського пропагандиста, - ЗМІ

Пропагандист «ДНР» Роман Манекін, викрадений в окупованому Донецьку місяць тому, нібито був убитий.

Роман Манекін

Про це написав Аслан Гулієв в статті, яка була надіслана DonPress, передають Патріоти України.

Він зазначив, що згідно з офіційним зведенням подій за 24 жовтня 2017 року, на окупованій території було скоєно 11 злочинів, в тому числі 1 вбивство. «І якщо по десяти злочинах в тих же офіційних зведеннях було розказано більш-менш докладно - то про скоєне 24 жовтня вбивство - ніяких подробиць», - вказує Гулієв.

Далі він посилається на повідомлення колишнього співробітника «кримінальної поліції» «ДНР» Станіслава Рамзанова, який повідомив про те, що 24 жовтня в Донецьку на березі Кальміуського водосховища було виявлено труп зниклого 28 вересня Романа Манекіна. «На тілі були сліди тортур і знущань, а смерть наступила від пострілів в голову. Ймовірно, вночі 24 жовтня Романа Манекіна привезли на берег Кальміуса в район дамби, де і застрелили. Тіло було виявлено ввечері того ж дня», - йдеться в статті.

За однією версією, пише автор, «вбивство громадянина РФ Романа Манекіна пов'язано з тим, що його викраденням нарешті зацікавилися у вищих ешелонах влади Росії». «За іншою версією - журналіст був доведений тортурами і знущаннями до критичного стану: у зламаній руці розвинулася газова гангрена», - додав Гулієв.

Багато незалежних джерел, за його словами, пов'язують викрадення і подальше вбивство Романа Манекіна з якимось компроматом на ватажків бойовиків. «В даний час (тобто станом на 27 жовтня 2017 року) тіло журналіста знаходиться в морзі лікарні ім. Калініна, де, швидше за все, буде піддано кремації. Про передачу тіла родичам - мова, судячи з усього, не йде», - йдеться в матеріалі.

Ім'я Аслан Гулієв є на сайті «Миротворець». Там зазначено, що людина з таким ім'ям - уродженець Сумської області. «Терорист з "ГРУ Новоросії"», - так підписана його сторінка. Чи є автор статті однією особою з даним бойовиком, невідомо.

Ніякої інформації, яка б підтверджувала або спростовувала дане повідомлення, немає. Доля Манекіна залишається невідомою.

Особливий маневр? У ЗСУ пояснили, для чого Росія нарощує війська на Харківському напрямку

понеділок, 29 квітень 2024, 15:50

Військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону розповів, навіщо росіяни нарощують чисельність на Харківському напрямку та вчергове активізували свої дії на Куп’янському напрямку, передають Патріоти Укра...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...