Хіти тижня. "Это успех": Шантажист Путін досяг свого - Захід визнав Росію загрозою №1 у світі. Тепер хай начувається - політолог

От тільки в Кремлі розраховували на іншу реакцію - потакання агресору, визнання зони виключних інтересів, відновлення Росії у межах СРСР врешті-решт.

"Військові конфлікти в Україні та Сирії, а також втручання у виборчі процеси в США і ряді країн Європи зробили Росію головною загрозою для країн Заходу, - пише в статті для ZN.UA експерт організації "Майдан закордонних справ" Олександр Хара, передають Патріоти України.

"Навіть відторгнення частини Грузії не привело Путіна до прозріння, навпаки - сприяло не тільки перевертання цієї сторінки, але і більш широкому розкриттю вікна можливостей. Здавалося б, що культивують стратегічне терпіння і "вставай з колін", але ні- відчуття безкарності і відносної сили засмоктує. Криваві авантюри в Україні та Сирії вже почали серйозно дратувати, а нахабне втручання в демократичні процеси в Сполучених Штатах і європейських країнах стало останньою краплею терпіння", - пише автор.

"Американський істеблішмент вже зібрав досить елементів пазлів, які свідчать: Росія, як того і домагався її беззмінний лідер, дійсно гідна бути визнаною загрозою. Перефразовуючи прусського барона фон Шрубера: Росія - це не держава, що має спецслужби, а спецслужби, які мають державу", - йдеться в статті.

Експерт зазначає, що після брязкання зброєю на навчаннях "Захід-2017", проведених з порушенням міжнародних угод, зокрема, Віденського документц, Путін "з новою енергією взявся за переозброєння армії і висловив думку про необхідність підготовки до переведення всієї економіки на військові рейки" .

"Напевно, в Кремлі вже забули, що гонка озброєнь була одним з ключових чинників виснаження радянської економіки і наближення розвалу Імперії зла", - підкреслив Хара.

"Хоча рядові американці і поміщають Росію на шосте місце серед головних загроз, команда Трампа з питань національної безпеки визначила московське питання пріоритетним на європейському напрямку. Недавня промова держсекретаря Рекса Тіллерсона в Центрі Вільсона, в якій він апелював до спільних цінностей та виключної важливості посилення західного альянсу, стала холодним душем для тих російських діячів і експертів, які прогнозували подальше скочування Сполучених Штатів в ізоляціонізм", - додав він.

Експерт нагадав, що Росія намагалася внести розбрат у відносини США і Європи, підірвати політичні підвалини, використовувала енергетичний шантаж, кібератаки, дезинформаційні кампанії, агресію проти сусідньої країни і загрози іншим.

"Отже, виклик Кремля прийнятий, все як за часів геополітичних змагань між Вільним світом і Імперією зла", - резюмував Хара.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...