Хіти тижня. "Требуем у США призвать к ответственности своих опекаемых в Киеве": Лавров видав чергову єхидну заяву на адресу України

Глава російського МЗС не забув знову звинуватити Київ у ситуації на Донбасі.

Сергій Лавров. Фото:Факти - ICTVГлава МЗС РФ Сергій Лавров відзначився черговою цинічною заявою на адресу України. Про це повідомляє Обозреватель, зазначають Патріоти України.

Нову заяву скандальний російський чиновник зробив під час прес-підходу за підсумками третього пленарного засідання РМЗС ОБСЄ. Він вважає, що це США пропонують ввести на окупований Донбас "адміністрацію ООН". Також Лавров не забув в черговий раз звинуватити в Україну в ситуації на Донбасі.

"Тему миротворців ООН українська сторона хоче використовувати для того, щоб поховати Мінські домовленості", - сказав глава МЗС РФ. Також Лавров звинуватив США в тому, що Вашингтон впливає на політику України.

"Звичайно ж, з огляду на те, що США - це головний куратор української влади, ми закликали їх усвідомити свою відповідальність і закликати до відповідальності своїх опікуваних в Києві, щоб вони не робили подібних заяв", - сказав він.

"Вони нас переконують, що потихеньку, в приватних бесідах підштовхують Київ у напрямку виконання Мінських домовленостей, але публічно я жодного разу не чув, щоб хтось хоч щось сказав негативне про ту гру, яку затіяла київська влада", - заявив Лавров .

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...