Хіти тижня. Три фактори: Експерт розповів, що утримує Кремль від великої війни з Україною

Економічні санкції, перспектива їхнього посилення, а також рішення США про надання Україні летального оборонного озброєння стримують Кремль від широкомасштабної агресії проти України, але це не означає, що конфлікт на сході країни припиниться.

Юрій ФедоровТаку думку "Обозревателю" висловив російський військово-політичний експерт, який живе в Празі, Юрій Федоров, передають Патріоти України.

За його словами, "очікувати якогось поліпшення в зовнішній політиці Кремля неможливо". У цьому контексті він нагадав про нещодавнє інтерв'ю заступника міністра закордонних справ Росії Григорія Карасіна, "який повторив всі найодіозніші формулювання, які тільки можна було придумати щодо України". "Це свідчить про те, що в Кремлі не бачать жодних причин для того, щоб змінювати політику щодо України", - впевнений Федоров.

"Невже ніякі санкції, ніякий політичний тиск лідерів Заходу тут не має жодного значення?" - запитав журналіст.

"Вони, звісно, відіграють якусь роль. Санкції і перспектива посилення санкцій, я вже не кажу про те, що в США вже прийняте рішення про постачання в Україну летального оборонного озброєння - все це утримує Росію від великомасштабної військової агресії безпосередньо за участю російських збройних сил, або за участю "збройних сил" сепаратистів. Але ніяких ознак того, що в Москві готується поліпшення відносин з Україною, про відмову від найбільш жорстких, найбільш одіозних проявів зовнішньої політики, я принаймні, не бачу", - констатував експерт.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...