Хіти тижня. Це було віроломне вбивство: ГПУ висунула звинувачення Росії в Іловайській трагедії (документ)

29 серпня 2014 за безпосередньою вказівкою і наказом командування Генштабу ЗС РФ російські військовослужбовці під Іловайськом в упор розстріляли з важкого озброєння колони українських військових.

Під Іловайськом. Ілюстрація:http://vgolos.com.ua

Генеральна прокуратура України висунула офіційні звинувачення російському військовому керівництву в скоєнні кримінальних злочинів, пов'язаних з посяганням на територіальну цілісність України і порушенням правил ведення війни. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, 29 серпня 2014 за безпосередньою вказівкою і наказом командування Генерального штабу ЗС РФ російські військовослужбовці в упор розстріляли з важкого озброєння колони українських військових, разом з трьома полоненими російськими десантниками.

"За таких обставин скоєно віроломне вбивство 366 українських вояків, 429 - отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 - потрапили в полон, Збройні Сили України зазнали значних втрат озброєння і військової техніки на суму майже 300 млн грн", - йдеться в повідомленні.

За результатами слідства і на підставі зібраних доказів повідомлено про підозру першому заступнику начальника ГШ ЗС РФ Миколі Богдановському в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни), ч. 2 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни, пов'язані з умисним вбивством) КК України.

"Зазначений чиновник безпосередньо здійснював командування і контроль підрозділів ЗС РФ при їх вторгненні на територію України в серпні 2014 і спільно з іншими особами організував віроломне вбивство українських воїнів біля міста Іловайськ", - відзначили в ГПУ.

Також Генеральна прокуратура оприлюднила результати розслідування Іловайської трагедії.

Так, згідно з даними слідства, на момент Іловайської трагедії, особовий склад окупантів щодо ЗСУ був 18 до 1, крім того на кордоні стояло додатково 45 тисяч російських військових.

"Критичне співвідношення військових сил України в районі міста Іловайськ з підрозділами ЗС Росії та представників терористичних організацій "ДНР", "ЛНР" становило: особовий склад - 1 до 18; танки - 1 до 11; бронетехніка 1 до 16; артилерія - 1 до 15; "Гради" - 1 до 24", - наводить цифри прокуратура.

У той же час угруповання Збройних сил Росії вздовж східного кордону України налічувало: 35 батальйонно-тактичних і ротно-тактичних груп. Це не менше 45,1 тис. військовослужбовців, 160 танків, 1360 бойових машин піхоти (БТР), 350 одиниць артилерії, 130 одиниць реактивних систем залпового вогню, 192 бойових літака і 137 вертольотів.


Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...