Хіти тижня. "Це був жах, сваволя і фантасмагорія. Ті, що катували, кричали, що вони і є "русский мир" - звільнений з полону Козловський про тортури бойовиків (відео)

Вчений розповів, що бойовики погрожували катувати його сина у нього на очах під час затримання в квартирі Донецька.

Ігор Козловський під час звільнення. Фото:Радіо Свобода

Український релігієзнавець Ігор Козловський розповів подробиці тортур з боку бойовиків над українськими заручниками. Про це він повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода у Facebook, передають Патріоти України.

"Це був жах, сваволя і фантасмагорія", - сказав Козловський. Він додав, що терористи тримали спочатку його в підвалі.

"Коли мене катували ті (коли я був з мішком на голові), вони кричали, що вони є "русскій мір". І це така міфологема, яку вони придумали і ніхто не знає, що це таке. На шпигунство були тільки натяки. У них (бойовиків, - ред.) невеликі фантазії - побиття, ток електричний, підвішували", - додав Козловський.

Він сказав, що бойовики погрожували катувати його сина на очах під час затримання в квартирі Донецька. Козловський вважає, що Україні необхідне зріле українське громадянське суспільство.

"Ми повинні з суспільством розмовляти там (ОРДЛО, - ред.). Як це робити - не знаю, потрібно достукатися до кожного, щоб вони тебе почули. А, щоб почули, потрібно говорити, в тому числі і їх мовою, і знаходити точки дотику, без яких не можна рухатися вперед", - підкреслив він.

Козловський додав, що він продовжував читати українські журнали у в'язниці, які йому передавали рідні. Він сказав, що в тимчасово окупованому Донбасі люди зараз практично виживають.

"У людей немає роботи. І військова служба це те, де можна заробити гроші. Там зроблено це спеціально", - уточнив він.

За його словами, в ОРДЛО живе багато українських патріотів. "Багато людей проукраїнських живе, за ними спостерігають. Пишуть ці доноси, також стукацтво є", - зазначив Козловський.

Як відомо, 27 грудня в результаті обміну Ігор Козловський був звільнений з полону бойовиків.

3 травня терористи "ДНР" оголосили винним українського релігієзнавця Ігоря Козловського та заявили, що він буде позбавлений волі на 2 роки і 8 місяців.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...