Хіти тижня. Це не армія, а мильна бульбашка: Російські військові чекають виведення з Донбасу, - Арестович (відео)

Українські командири за кілька років війни на сході країни в рази краще володіють ситуацією на місці, ніж їх російські супротивники, і мають дуже високий бойовий дух.

Російські військові чекають виведення з Донбасу. Фото: Корреспондент.net.Російські військові виступають проти продовження гібридної війни на Донбасі, де вони несуть колосальні втрати, що призводить до повної втрати боєздатності російських з'єднань. Про це розповів військовий експерт Олексій Арестович в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"У Росії нарікання серед військових. Вони кажуть, давайте або повномасштабну операцію, або йдемо з Донбасу, тому що неможливо утилізувати військових. Вони несуть колосальні втрати, які раз у десять перевищують наші", - заявив Арестович.

Він підкреслив, що російські військові з полегшенням сприймуть вихід з Донбасу, проте президент РФ Володимир Путін не готовий до такого розвитку подій і буде силою гнати російську армію на схід України.

За словами експерта, українські командири за кілька років війни на сході країни в рази краще володіють ситуацією на місці, ніж їх російські супротивники, і мають дуже високий бойовий дух.

"Додайте до цього, що ми будемо свою землю звільняти. Який буде стояти ентузіазм і рев? Яка буде підтримка у військових. І що у них (російських військових - ред.)? Вони приїхали, написів не розуміють, сепаратистам не вірять, їх регулярно криє українська артилерія. У цій обстановці воювати дуже складно, навіть славній російській армії, яка, насправді, - дута бульбашка. Є російська пропаганда і російська військова міць, а є обстановка на полі бою", - зазначив Арестович, додавши, що ВСУ може вже зараз здійснити успішну наступальну ту операцію на Донбасі.

Крім того, експерт навів свіжий приклад знищення військових РФ на Донбасі - під час боїв під Жолобком.

"Підійшли кадрові росіяни. Їх накрили артилерією, поки вони там стояли, а російські командири, що зайшли з російської сторони, вникали в обстановку. Мені дзвонили небайдужі росіяни з Пітера і повідомили, що після цієї події біля Військово-медичної академії [їм С. М. Кірова Міноборони Росії] чотири доби сідали санітарні борти. Як ви розумієте, у кращий медичний заклад Росії навряд чи сепаратистів возять. Це кадрові російські військові. Звідти (з Донбасу, - ред.) м'ясо вивозили", - розповів Арестович.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...