Хіти тижня. "Це сигнал": Стало відомо, як Javelin "вдарили" по Росії

Не маючи такого потужного сигналу, Росія просто не хоче сідати за стіл переговорів, і далі робити кроки на зустріч.

Ілюстрація: nationalinterest.org

Рішення США продати Україні летальну зброю у вигляді протитанкових ракетних комплексів Javelin є сигналом, що будь-яка агресія Росії зустріне адекватну відсіч. Про це заявив посол України в США Валерій Чалий в інтерв'ю "Голосу Америки", повідомляють Патріоти України.

Він наголосив, що, те, що американські партнери почули заклики України, є вкрай важливим. Чалий додав, що він як посол завжди на зустрічах із політиками в Конгресі та з Адміністрацією (президента США Дональда Трампа. - Ред.) говорив, що український досвід гібридної війни з Росією показує наступне: якщо демонструвати слабку позицію, агресор йде далі, а якщо демонструвати силу, відкривається можливість для дипломатичної роботи того ж спецпредставника Держдепу США з питань України Курта Волкера.

"Але не маючи такого потужного сигналу, Росія просто не хоче сідати за стіл переговорів, і далі робити кроки на зустріч. Це сигнал. Питання не тільки в тому, які види озброєнь прийдуть, хоча це також підсилює нашу обороноздатність. Головне - це чіткий сигнал США: будь-яка агресія, будь-яка спроба зруйнувати міжнародний порядок, який встановився, за собою матиме адекватну відповідь", - підсумував Чалий.

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...