Хіти тижня. "Це загроза Керченському мосту", - окупанти переполошилися через випробування Україною новітнього ракетного комплексу

Депутат Держдуми вважає, що Київ оприлюднив випробування нової ракети "Грім-2" в надії зіпсувати кримчанам новорічні канікули.

Депутат Держдуми від Республіки Крим, заступник голови комітету у справах національностей Руслан Бальбек вважає, що такі випробування - це пряма загроза Кримському мосту, який російські окупанти будують на окупованому півострові, повідомляє російський пропагандистський ресурс RT, передають Патріоти України.

"Демонстрацією випробувань нової оперативно-тактичної ракети Україна свідомо повідомляє про потенційну загрозу Кримському мосту: заявлена дальність польоту теоретично дозволяє провести пуск з української території до Керченської протоки. Офіційний Київ оприлюднив випробування нової ракети в надії зіпсувати кримчанам новорічні канікули. І, хоча, можливо, ця ракета і 10 кілометрів не пролетить, а потрапить тільки в небо, мета цієї інформаційної кампанії - лише залякування мирного населення, тому що угруповання російських військ в Криму своєю "експериментальної ракетою" вони не налякають", - вважає він.

Депутат також зазначив, що на сьогоднішній день немає жодного переконливого фото- або відеозвіту, де було б видно потрапляння ракети в ціль.

"Поки що ми спостерігаємо тільки пуски в нікуди, а точніше, політ ракети за горизонт. Де вона приземляється і куди летить - цю таємницю в Києві тримають за сімома печатками як незручну правду", - підкреслив Бальбек.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...