Хіти тижня. Цьому протидіяли старі, совкові функціонери Міноборони: Сили спецоперацій ЗСУ таки отримали свої ексклюзивні відзнаки (відео)

Першим відзнаку отримав легендарний генерал, якого, як вмираючого від страшних, бойових ран, не захотіли брати в полон російські окупанти.

Сили спеціальних операцій отримали власну відзнаку. Ілюстрація:Новинарня

У Командуванні Сил спеціальних операцій ЗС України повідомили, що 14 жовтня в День захисника України з метою визначення бойових заслуг особового складу Сил спеціальних операцій під час проведення спеціальних дій, ведення спеціальної розвідки в тилу противника, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України ввів в дію відзнаку Командувача Сил спеціальних операцій (“Іду на Ви”). Про це повідомила прес-служба відомства, зазначають Патріоти України з посиланням на УНН.

Зазначається, що відзнака має 4 ступені в залежності від заслуг перед ССО.

Відзнака I ступеня (ВОЖАК) – за особисте успішне виконання бойових завдань в тилу противника та безпосередню участь у знищені живої сили та техніки противника.

Відзнака II ступеня (ВОВКУЛАК) – за безпосередню участь в проведенні спеціальних дій та ведення спеціальної розвідки.

Відзнака IIІ ступеня (ВОВК) – за високі показники у службі, виявлену ініціативність та мужність під час виконання службових (бойових) завдань, особистий внесок в успіх спеціальних операцій Збройних Сил України.

Відзнака IV ступеня – нагороджуються військовослужбовці Сил спеціальних операцій які успішно закінчили кваліфікаційний курс (Q-COURSE).

Першою відзнакою командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України “Іду на Ви” (ВОЖАК) був нагороджений легендарний спецпризначенець, Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук. Бойовий генерал, справжнім покликанням якого є війська спецпризначення. Для усього особового складу Сил спеціальних операцій Збройних Сил України являється зразком виконання обов’язку щодо захисту Батьківщини.

Спецпризначенець Збройних Сил України №1 Ігор Гордійчук

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...