Хіти тижня. Турецькі танки зайшли на територію Сирії, курди під натиском відступають у глиб країни - ЗМІ

США вже засудили дії свого союзника по НАТО


Туреччина ввела на територію Сирії свої танки, що підтримують наступ формувань опозиційного сирійському уряду угруповання "Вільна сирійська армія" в районі Афрін, повідомляють Патріоти України з посиланням на телеканал NTV.

Отже, вже на другий день проведення операції під назвою "Оливкова гілка", яка, за словами начальника генштаба Туреччини Хулусі Акара, спрямована виключно на "терористів, їх притулки, житло, зброю та обладнання", розпочато широкомасштабну операцію на суші.

Відзначається, що "турецька бронетехніка не стикається з серйозним опором сил самооборони курдів", які відходять від кордону вглиб країни.

20 січня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган оголосив про початок військової операції проти членів визнаної Туреччиною терористами Робітничої партії Курдистану у провінції Афрін. Турецька армія здійснила перші артилерійські обстріли курдського регіону. Це сталося після того, як курди обстріляли позиції турків у середині країни.

За словами президента Туреччини, курди у Афріні "несуть потенційну небезпеку для його країни, тому війська вживатимуть заходів для знищення бойовиків у сирійському регіоні". У США вже назвали дії Туреччини дестабілізуючими і закликали зосередити основну увагу на боротьбі з терористами "Ісламської держави".

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...