Хіти тижня. У Держдумі РФ пропонують ігнорувати владу і кордони України

Парламентарі Росії планують підняти питання про розірвання базового договору щодо співпраці з Україною.

Цей документ, зокрема, передбачає економічну інтеграцію та забороняє сторонам брати участь у договорах, спрямованих один проти одного. Якщо одна зі сторін з нього вийде, то, таким чином, вона автоматично перестає визнавати керівництво та кордони іншої.

Ініціатором такого кроку виступила ЛДПР, яку очолює опальний Володимир Жиріновський, передають Патріоти України з посиланням на "РИА Новости".

"Ми будемо знову у Державній думі піднімати питання, що необхідно розривати нам договір про мир, дружбу та співробітництво, тому що жоден пункт не виконується за чотири роки", – заявив представник політсили Олександр Шерін, який є заступником голови оборонного комітету Держдуми.

Як зауважив політик, 25 грудня 2018 року цей договір має бути пролонговано автоматично ще на десять років, якщо жодна зі сторін за шість місяців до цього не оголосить про вихід.

"Ось 25 червня буде шість місяців, останній термін, коли ми можемо офіційно оголосити на рівні президента Росії. Нам необхідно заявляти в письмовому вигляді, повідомляти українську сторону", – додав парламентар.

Крім того, Шерін наголосив, що після виходу з договору Росія автоматично перестає визнавати керівництво та кордони України.

Опублікував: Олег Устименко

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...