Хіти тижня. У Держдумі РФ пропонують ввести публічне зречення від українського громадянства

У Держдумі РФ законопроект про позбавлення громадянства засуджених за тероризм доповнять нормою, за якою українці публічно можуть відмовитися від громадянства заради вступу в російське.

Необхідність поправок, за даними голови думського комітету із законодавства Павла Крашенникова, викликана тим, що бажаючі отримати російський паспорт жителі України часто не можуть отримати довідку про вихід з громадянства цієї країни, передають Патріоти України з посиланням на Коммерсант.

«Є країни, у яких одержати таку довідку складно, але Україна їх просто перестала видавати»,— розповів Крашенинников.

Для таких громадян автори поправок пропонують ввести процедуру «публічного відречення від громадянства України».

В засіданні відповідного комітету, за словами Крашенникова, візьмуть участь представники міграційного та правового департаментів МВС.

Видання зазначає, що поправка «порушує початкову концепцію законопроекту, який присвячений випадкам скасування рішення про надання громадянства».

За відомостями газети, рішення доповнити законопроект поправками про публічну відмову від колишнього громадянства в Держдумі прийняли кілька днів тому.

Один з джерел видання зазначив, що «ситуацію, пов'язану з довідками від України, останні два тижні обговорювали в різних колах, у тому числі в уряді і МВС».

Спочатку пропонувалося змінити відповідний регламент МВС, але правоохоронні органи «наполягають саме на зміну закону».

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...