Хіти тижня. У Гаазі визнали окупацію Криму війною між Україною та РФ

Також у звіті прокурора Міжнародного трибуналу сказано, що його канцелярія розглядає заяви про те, що Росія контролювала дії збройних угруповань на сході України.

Міжнародний трибунал у Гаазі. Ілюстрація:un.org

Міжнародний кримінальний суд (МКС) в Гаазі визнав ситуацію з Кримом рівнозначною міжнародному збройному конфлікту між Україною і Росією. Про це повідомляється в звіті попереднього розслідування прокурора МКС Фату Бенсуда, зазначають Патріоти України.

"Згідно з відомостями, які надійшли, ситуація на території Криму і Севастополя рівнозначна міжнародному збройному конфлікту між Україною і Російською Федерацією. Даний міжнародний збройний конфлікт почався не пізніше 26 лютого, коли Російська Федерація задіяла особовий склад своїх збройних сил для отримання контролю над частинами території України без згоди уряду України", - йдеться в документі.

У ньому також уточнюється, що право міжнародних збройних конфліктів застосовується до цієї ситуації і після 18 березня 2014 року. Бенсуда підкреслює, що ситуація на території Криму рівнозначна окупації. У звіті говориться, що для цілей Римського статуту міжнародний збройний конфлікт визнається таким незалежно від того, чи супроводжується окупація території збройним спротивом. У звіті також відзначається, що визначення правомірності початкової інтервенції, яка спричинила за собою окупацію, не потрібно.

"Збройний конфлікт може носити міжнародний характер, якщо одна або кілька держав повністю або частково захоплює територію іншої держави, зустрічає або не зустрічає окупація збройний опір", - йдеться в матеріалах суду.

Також у звіті сказано, що канцелярія прокурора розглядає заяви про те, що Росія контролювала дії збройних угруповань на сході України.

Додаткові відомості, наприклад, повідомлення про артилерійські обстріли обома державами військових баз противника, а також арешти російських військовослужбовців України та навпаки, вказують на пряме військове протистояння між російськими збройними силами і силами уряду України, яке передбачає наявність міжнародного збройного конфлікту в контексті збройних дій в східній Україна найпізніше з 14 липня 2014 року.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...