Хіти тижня. "У Кремлі немає згоди": Аналітик прогнозує Росії нові потрясіння

З наближенням президентських виборів в Росії заяви офіційних осіб РФ і дії на вулицях країни будуть набувати все більш радикального відтінку.

Олексій Арестович

Такий прогноз "Обозревателю" озвучив військовий аналітик Олексій Арестович, передають Патріоти України.

В контексті ставлення росіян до агресії проти України, він зауважив: "Завжди є прошарок найбільш активних людей. В російському суспільстві є прошарок лібералів, в тому числі дуже нехило представлених нагорі російського суспільства".

У цьому контексті Арестович нагадав про аж ніяк не прокремлівські заяви глави Ощадбанку Росії Германа Грефа. "Той же Греф, будучи главою Ощадбанку Росії, прямо не схвалює ситуацію з Кримом і дозволяє собі на міжнародних форумах і всередині Росії робити такі заяви, що куди там братися Собчак".

"Там немає згоди", - констатував аналітик.

"Але путінський режим - це не сталінський режим. Путінський режим дозволяє ідеологічне протистояння всередині країни, і не тільки ідеологічне. Наприклад, в Кремлі борються різні вежі між собою. Немає там ніякого консенсусу", - констатував він.

У цьому контексті Арестович нагадав про недавні протести в Росії, якими були охоплені близько 90 міст.

За оцінками аналітика, з наближенням дати виборів президента Росії "в заявах офіційних осіб і в діях на вулицях" буде присутній все більший радикалізм, і ситуація буде загострюватися.

"Чим конкретно закінчиться - побачимо. Я не вірю в перемогу опозиціонерів в Росії, але якісь серйозні потрясіння цілком можуть бути, які змусять замислитисся Путіна і, принаймні, змінити внутрішньоросійську стратегію, якщо не міжнародну", - спрогнозував він.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...