Хіти тижня. У Кремля купа ідей, як втримати Донбас: Стало відомо, з чим голови МЗС та Генштабу РФ їздили до Меркель та Макрона

Кремлівські "гінці" спробували просунути ідею "референдуму" на Донбасі, але були делікатно послані. Тому Києву побоюватися кулуарних домовленостей не варто.

Ангела Меркель та Сергій Лавров. Фото:Дзеркало тижняНімецькі та французькі партнери детально поінформували офіційний Київ про зміст розмов з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим і головою Генштабу РФ Валерієм Герасимовим. Про це йдеться в статті "Європейський вояж: про що Меркель і Макрон могли розмовляти з посланцями Путіна", передають Патріоти України.

За словами європейських партнерів, тема України дійсно піднімалася на переговорах. "Йшлося про миротворчу місію ООН - росіяни просували традиційні меседжі про відсутність необхідності потужного мандата. І йшлося про необхідність повернення російських офіцерів в ОЦКК (Об'єднаний центр контролю та координації - ред.)", - розповів співрозмовник видання.

"Росіяни також спробували просунути ідею "референдуму" на Донбасі, але були делікатно послані. Тому Києву побоюватися кулуарних домовленостей не варто", - додав він. При цьому джерело підкреслило, що тема України зовсім не була головною - в першу чергу обговорювалися події на Близькому Сході, тема біженців, а також Ізраїль та Іран.

Як повідомлялося рніше, зустріч російських емісарів Путіна з Ангелою Меркель і з Еммануелем Макроном публічно не анонсували. Після неї було тільки скупе інформповідомлення, що "конфлікт на сході України також обговорювався".

Джерело: LB.ua

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...