Хіти тижня. У Москві та Севастополі напружилися: В Одесу зайшли підводний човен і кораблі НАТО, а літаками - спецпризначенці

Турецькі судна та румунський корвет повинні взяти участь у військових навчаннях «Сі Бриз-2017».

В Одесу зайшли турецькі суда і підводний човен. Фото: Думская.У неділю, 9 липня, в порт Одеси прибули три турецькі судна, в тому числі і підводний човен. Всі вони повинні взяти участь в навчаннях «Сі Бриз-2017», пишуть Патріоти України з посиланням на Думская.

Перший турецький корабель пришвартувався біля 16-го причалу морвокзалу близько 11 години. Ним став фрегат F241 Turgutreis. Підводний човен зайшов другим і став на 20-му причалі. За спогадами очевидців, до цього підводні човни заходили в порт близько 10 років тому.

Третім зайшов великий десантний корабель NL 214, який пришвартувався поруч з фрегатом близько опівдні.

Крім того, близько 8 ранку в Практичну гавань зайшов румунський корвет «Контр-адмірал Хорія Мачелларіу». Корвети цього типу легко помітити по викинутим ними клубах чорного диму.

Також у суботу, 8 липня, в одеський аеропорт прибули два військові літаки країн-членів НАТО зі спецпідрозділами на борту.

Так, американський C-130J «Геркулес» вдень привіз дюжину спеців-водолазів, а близько 18:30 угорський C-17A «Globemaster III» доставив кілька десятків військовослужбовців інших спеціальностей і спорядження для міжнародних навчань «Sea Breeze 2017», які відбудуться з 10 по 23 липня.

Розвантаження тривало недовго: приблизно через дві години обидві вантажівки пішли на аеродроми вильоту.

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...