Хіти тижня. У Пентагоні запідозрили наявність у Росії міжконтинентальної автономної ядерної торпеди - ЗМІ

Цілком імовірно, що йдеться про російський проект "Статус-6", який за даними американських спецслужб вже проходив випробування.

Ілюстрація:jak-zrobutu.pp.ua

Зміни у проекті перегляду структури ядерних сил США вказують на те, що американці отримали інформацію про наявність у Росії безпілотного атомного підводного човна із надпотужним ядерним зарядом. Про це пише Голос Америки, зазначають Патріоти України.

Проект перегляду структури ядерних сил США (Nuclear Posture Review), який раніше оприлюднило видання The Huffington Post, вказує, що "Росія... розробляє щонайменше дві системи міжконтинентального радіусу дії, гіперзвуковий планер та нову міжконтинентальну автономну ядерну торпеду", йдеться у виданні.

Стаття Defense News відзначає, що йдеться про російський проект "Статус-6", який за даними американських спецслужб вже проходив випробування.

Russia’s nuclear underwater drone is real and in the Nuclear Posture Review: https://t.co/k8mAwor5VK pic.twitter.com/xUL30ozffi
— Navy Times (@NavyTimes) 14 січня 2018 р.

"Статус-6" розроблено КБ "Рубін". Відповідно до документів, які раніше було показано російським телебаченням, безпілотна торпеда має радіус дії у 6,2 тисяч миль, швидкість у понад 56 вузлів та може спускатись на глибину у понад кілометр.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...