Хіти тижня. У Польщі новий поворот з законом про кримінальне переслідування "бандерівщини"

Яу заявили в уряді країни, цей конфлікт не корисний для Польщі, тому влада готова до переговорів.

Польська влада готова до діалогу з Ізраїлем і США про схвалений закон по Інституту національної пам'яті. Про це заявив глава постійного комітету Ради міністрів Яцек Сасін, передають Патріоти України з посиланням на Польське Радіо.

За його словами, цей конфлікт не корисний для Польщі, тому влада готова до переговорів. Сасін також повідомив, що прем'єр-міністр Матеуш Моравецкій вже почав діалог, провівши телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху. "Прем'єр-міністр створив історично-юридичну групу, яка повинна почати діалог з ізраїльською стороною. Ми робимо все, що в наших силах і всі найважливіші особи в польській державі задіяні в поясненні цієї справи. У нас є надія на добру волю наших партнерів в Ізраїлі і США, що вони захочуть слухати наші аргументи, а не розпалювати конфлікт, в якому немає ніякого сенсу і реальних підстав", - розповів Сасін.

Нагадаємо, що після схвалення парламентом 26 січня закон про Інститут національної пам'яті переданий на підпис президенту. Закон передбачає заборону пропаганди "бандерізма" в Польщі - ідеології українських націоналістів. Він визначає "злочини" українських націоналістів і українських формувань, які співпрацювали з Третім Рейхом, і відкриває можливість кримінального переслідування осіб, які заперечують вчинення цих "злочинів". В Ізраїлі заявили, що прийнятий в Польщі закон може бути визнаний запереченням Голокосту.

Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...