Хіти тижня. У Путіна є п'ять проблем: Приватна розвідка США зробила гучну заяву

Експерти впевнені, що довгий перелік невідкладних проблем, які стоять перед Росією стане для Путіна страхітливим викликом.​

Фото: ЗМІНовий президентський строк Володимира Путіна буде визначатися навислими над Росією невідкладними і в сукупності страшними для Кремля проблемами. Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Апостроф" .

Так, аналітики Stratfor виділяють п'ять взаємопов'язаних проблем. Перша - це економічна стагнація, яка стала наслідком як сировинної економіки Росії, так і її протистояння із Заходом. Другою проблемою вказують протестні рухи, викликані, зокрема, економічними проблемами Росії. Активну роль в них відіграє молоде покоління, яке виросло в пострадянську епоху, відзначають аналітики. Третя - протистояння з Заходом з питань України та Сирії. Окремо відзначають і особливо напружені відносини з США, які на початку квітня ввели санкції проти російських олігархів і великих компаній.

І останнім викликом, що стоїть перед Путіним, вказують боротьбу кремлівських еліт за фінансові потоки, яку все важче стримувати. Експерти вважають, що Путін міг би влаштувати перестановки в уряді, щоб краще реагувати на внутрішній і міжнародний тиск.

Що стосується масових протестів, Путін має два методи - він може жорстко розігнати демонстрації або піти на поступки, щоб зняти суспільну напругу. Американські аналітики вважають, що він, швидше за все, буде застосовувати обидва методи, в залежності від ситуації.

На зовнішньому фронті у Путіна також є низка варіантів дій. Аналітики нагадують, що Росія вигострювала здатність послаблювати або активізувати свої операції в Україні і Сирії, а також при необхідності використовувати важелі в Північній Кореї, Афганістані та інших країнах.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...