Хіти тижня. У Росії несподівано з'явився ще один союзник у Європі

Чеський мільярдер, лідер партії ANO Андрій Бабіш виступив за скасування санкцій Євросоюзу проти Росії.

Андрій Бабіш

Про це пише польська Gazeta Wyborcza, називаючи Бабіша лідером чеських парламентських виборів, передають Патріоти України.

"Андрій Бабіш, чия партія "Акція незадоволених громадян" лідирує у всіх передвиборчих опитуваннях, хоче скасування санкцій, введених щодо Росії. Він може розраховувати на президентську підтримку в цьому питанні. Мілош Земан пручається їм з самого початку", - йдеться у матеріалі.

При цьому позиція Бабіша відрізняється від тієї, яку займає його партія.

"Офіційно партія підтримує членство Чехії в ЄС, не дивлячись на те, що Бабіш говорить про ЄС дуже критично, посилюючи таким чином екстремістські сили... Не дивлячись на те що він особисто багато разів підтримав введення санкцій щодо Росії за окупацію Криму і військову залученість на сході України, зараз, за кілька тижнів до виборів, він різко змінив думку", - наголошується у статті.

Різкої зміни позиції Бабіша передував візит до президента Земана, чию президентську кампанію фінансували багато фірм і підприємців, пов'язаних з Росією і оточенням президента Путіна, пояснює автор.

Президент є останнім шансом лідера партії ANO, якого судять за фінансові порушення, пов'язані з дотацією у розмірі близько €2 млн, виділеної на ферму.

Поліція пред'явила звинувачення Бабішу, а також його дітям і чоловікові сестри, які працюють в його компанії. Земан може закрити справу і врятувати Бабіша і його сім'ю, яким може загрожувати кілька років ув'язнення.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...