Хіти тижня. У Росії помер політик, який висунув гучні звинувачення на адресу Путіна

15 січня в Росії помер громадський і політичний діяч Віктор Анпілов, який раніше назвав президента РФ Володимира Путіна узурпатором.

Віктор Анпілов

Про це йдеться на його сторінці в Facebook, передають Патріоти України. "Сьогодні, не приходячи до тями після інсульту, помер Віктор Анпілов", - сказано в повідомленні.

Політику було 72 роки. До тексту додали рядки з вірша іспанського кінорежисера Тіто Фернандеса. "Одного з кандидатів в президенти Володимира Путіна потрібно залучити за узурпацію влади, як свідчить конституція", - сказав Анпілов 12 січня 2018 року.

Політик народився 2 жовтня 1945 року в селі Червона Глина Краснодарського краю. У 1973 році закінчив факультет журналістики МГУ. Після закінчення був перекладачем у Вищій комсомольській школі, працював на Кубі в міністерстві торгового флоту. У Росії працював в районних газетах Підмосков'я.

У 1990 році був обраний депутатом Мосради від 401-го Солнцевского виборчого округу Москви. Був активним учасником і організатором акцій протесту проти екс-президента Росії Бориса Єльцина в 1992-1993 роках. Анпілов брав участь в політичному конфлікті восени 1993 року. У протистоянні Бориса Єльцина і Верховної Ради Росії політик підтримав раду, за що був заарештований 7 жовтня 1993 року. У лютому 1994 року він був звільнений зі слідчого ізолятора рішенням Держдуми.

У 2006-2007 роках брав участь у мітингах руху "Інша Росія". У 2012 році був довіреною особою кандидата в президенти Росії Володимира Жириновського.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...