Хіти тижня. У Сербії зробили гучну заяву щодо санкцій проти Росії

Ілюстрація: censor.net.ua

Міністр закордонних справ і віце-прем'єр Сербії Івіца Дачич заявив, що країна не буде приєднуватися до європейських антиросійських санкцій, вони прагнуть, щоб такі обмеження якнайшвидше скасували, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання "Известия".

"Сербія залишиться послідовною у своїй політиці і не буде приєднуватися до європейських антиросійських санкцій. Більш того, сподіваємося і бажаємо скасування санкцій проти Росії якомога швидше", - зазначив сербський дипломат.

Сербія має хороші стосунки з Російською Федерацією, а відтак, у країні не хочуть зіштовхуватися з наслідками санкцій.

"Сербія хоче в ЄС, але ми ніколи не підемо проти власних національних інтересів і ніколи не введемо санкції проти друзів", - додав Дачич.

Дипломат закцентував увагу на тому, що Белград буде підтримувати з Москвою "всеосяжну співпрацю і дружні відносини" в різних сферах, включаючи військово-технічну.

"Ми вже отримали хорошу пропозицію щодо закупівлі військової техніки, що дозволить нашим збройним силам провести необхідну модернізацію", - зазнався міністр.

У дворі її власного будинку: Росіяни розстріляли пенсіонерку на окупованій Херсонщині

середа, 24 квітень 2024, 22:53

Російські окупанти в захоплених районах Херсонської області розстріляли 65-річну жінку. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України. За даними слідства, 24 квітня в одному з населених пунктів тим...

Через російські гроші: У Молдові судитимуть главу Гагаузії

середа, 24 квітень 2024, 22:43

У Молдові до суду передали справу проти башкана Гагаузії Євгенії Гуцул та керівниці головного офісу неконституційної партії Шор в Кишиневі. Про це повідомляє NewsMaker у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. За даними Антикорупційної прокурату...