Хіти тижня. У США виступили з гучною погрозою Росії по війні в Сирії

Американські льотчики все частіше спостерігають раптові і потенційно небезпечні маневри російських винищувачів над зоною конфлікту. У разі конфронтації вони готові припиняти "недружні" спроби.

Про це розповів підполковник ВПС США під псевдонімом "Окс", який пілотує стелс-винищувач F-22 Raptor із 95-ї ескадрильї, яка розміщена на американській авіабазі Аль-Дафра в ОАЕ, повідомляє "Гордон" із посиланням на Aviation Week, передають Патріоти України.

За його словами, останнім часом інциденти відбуваються зі зростаючою регулярністю і за останні кілька років американські пілоти безліч разів зв'язувалися з російськими колегами по закритій лінії через прольоти літаків Військово-космічних сил (ВКС) РФ у зоні вогневого ураження наземних військ коаліції.

Російські літаки регулярно "зависають" поруч із силами коаліції на 20-30 хвилин.

"Не зрозуміло, чи роблять вони це для того, щоб вивчити нашу реакцію, або ж це просто помилкові дії з їхнього боку. Так чи так, це виклик, на який ми щодня повинні давати відповідь", - зазначив Окс.

Він пояснив, що F-22 призначені для дій на далеких дистанціях, оскільки сконструйовані як зброя, що діє за принципом "перший побачив - перший убив".

У разі, якщо російські винищувачі здійснюють загрозливі маневри, американські пілоти "пильно стежать" за ними, щоб бути готовими "діяти за найменшим натяком на конфронтацію".

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...