Хіти тижня. "У цьому році ситуація почне змінюватися": З'явився оптимістичний прогноз щодо Донбасу

Генерал назвав ряд факторів, які, на його думку, сприяють швидшому розвитку подій щодо повернення окупованих територій.

Генерал Ігор Романенко. Фото:Гордон

Уже в поточному році ситуація на Донбасі може почати змінювати "в бік звільнення". Таку думку Обозревателю висловив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

Коментуючи заяву заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака про те, що в 2018 році Україна зможе відновити контроль над окупованими територіями Донбасу, генерал зауважив: "Гримчак - представник влади. Але однозначно стверджувати, що територія буде звільнена в 2018 році, я не можу".

У той же час Романенко підкреслив: "Хочу сказати, що ймовірність процесів, які зрушаться з місця в цьому році з цього питання, дуже велика".

Генерал назвав ряд факторів, які, на його думку, сприяють швидшому розвитку подій щодо повернення окупованих територій. По-перше, це "парафія Трампа, Макрона і, можливо, Меркель в результаті виборів в Німеччині", по-друге, "позиція Конгресу США по відношенню до України", по-третє, "позиція і діяльність самої України - як керівництва країни , так і суспільства ". У цьому контексті він зауважив: "У нас народилося нове суспільство - це дуже важливо".

Таким чином, "це дає підстави для оптимістичних прогнозів, що ще в цьому році ситуація почне змінюватися в бік, як мінімум, звільнення Донбасу. Але не більше того. Пророкувати я не збираюся", - заявив генерал.

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...