Хіти тижня. У Верховній Раді України нардепа таки змусили виступити державною мовою (відео)

На пленарному засіданні Верховної Ради заступник голови парламенту Оксана Сироїд змусила нардепа від партії "Наш край" Антона Кіссе виступати українською мовою.

Антон Кіссе, "Наш край"

Це сталося під час оголошення заяв від фракцій, передають Патріоти України.

Коли до трибуни підійшов Кіссе і почав говорити російською мовою, Сироїд заявила йому, що він має розмовляти в Раді винятково українською мовою.

У відповідь Кіссе сказав, що поки не володіє державною мовою, але відвідує курси і через місяць спробує говорити українською.

Сироїд дозволила говорити російською лише одну хвилину. Рівно через хвилину заступник голови парламенту виключила російськомовному нардепу мікрофон.

Він намагався вмовити її дозволити договорити до кінця, проте Сироїд знову сказала йому, що якщо він хоче продовжити, то має говорити виключно українською мовою.

"Українською - мабуть, болгарською, єслі получиться", - сказав їй Кіссе.

Після недовгої суперечки, він почав говорити ламаною українською мовою. По звершенню промови нардепи з посмішками йому аплодували.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...