Хіти тижня. Удар буде "смертельним"? - Експерти вказали на принципову відмінність нових санкцій США проти РФ

Механізм оприлюднення "кремлівських доповідей", швидше за все, буде відрізнятися від випадків, коли влада США вводила санкції щодо Росії.

"Списки санкцій завжди публікувалися на сайті Мінфіну. На цей раз відомство має передати документи профільним комітетам обох палат Конгресу (з міжнародних справ, з фінансових послуг і т. д.). Передбачається, що самі доповіді вийдуть без грифа, але у них можуть бути засекречені додатки. Що робити з документами, вирішить Конгрес - їх можуть або опублікувати відразу, або представити в ході спеціального заходу, або просто "злити" у ЗМІ", - йдеться в публікації видання "Комерсант", передають Патріоти України.

Відзначається, що невизначеність навколо доповідей пов'язана зі специфікою CAATSA, розробивши який, Конгрес вперше перехопив у виконавчої влади ініціативу в сфері політики санкцій. "Схвалений абсолютною більшістю голосів законодавців документ ставить Росію в один ряд з Іраном і Північною Кореєю. Він серйозно ускладнює процес зняття вже введених американських санкцій, але дозволяє різко посилити їх. Конгресмени називають CAATSA відповіддю США на втручання російських спецслужб в американські президентські вибори, а також дії Москви в Україні і в Сирії", - сказано в статті.

Опублікував: Олег Устименко

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...