Хіти тижня. Україна досягла компромісу з Росією щодо миротворців на Донбасі, - Марчук

Спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер заявив, що своїх миротворців на Донбас готові відправити Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія і Туреччина.

Євген Марчук. Фото: 112 Україна.

Київ досяг попереднього компромісу з Москвою щодо введення миротворців ООН в зону конфлікту на Донбасі. Про це заявив представник української сторони в підгрупі з питань безпеки на Донбасі Євген Марчук, передають Патріоти України.
"Росія за те, щоб не було НАТО, а ми - щоб не було країн ОДКБ. В принципі, там знайдено більш-менш компроміс. Він, правда, ще досить попередній", - цитує Марчука РІА "Новости".
Він зазначив, що навіть якщо на поточній сесії Генасамблеї ООН приймуть рішення про введення миротворців на Донбас, то вони все одно прибудуть туди не раніше, ніж через 10 місяців.
Довідка. Країни ОДКБ (Організація Договору про колективну безпеку) - Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Росія і Таджикистан.
Напередодні спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер заявив, що своїх миротворців на Донбас готові відправити Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія і Туреччина. "На мій погляд, це хороший діапазон країн, до складу якого кілька держав, які розглядаються в Росії більше, ніж частина Заходу, і кілька держав, які розглядаються на Заході більше, ніж частина простору СНД, і я вважаю, що відчуття балансу було б логічним", - сказав він.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: