Хіти тижня. "Україна розколола Росію. Кремль сам не знає, як бути із українським питанням", - екс-депутат Держдуми Гудков

Кремль стратегічно програє, однак через тактичні переваги може тримати конфлікт на Донбасі ще достатньо довго, підігріваючи, коли треба. Однак, чим довше триватиме ця "гра", тим дорожче Росія заплатить, можливо навіть непомірну ціну.

Ще у 2014 році, вторгнувшись на територію України, Росія не мала жодних цілей. Це було спонтанне рішення, викликане бажанням нашої держави йти на інтеграцію із Європою. Тож зараз Кремль не знає, як діяти щодо України.
Таку думку в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK висловив депутат Держдуми Росії (2001-2012 років) Геннадій Гудков, зазначають Патріоти України.
На думку екс-депутата, зараз Кремль сам не знає, як бути із українським питанням. Адже усім зрозуміло, що цей конфлікт кожного дня завдає ще більше шкоди Путіну, його режиму та й самій Росії. Однак, очевидно, що президент РФ не може визнати свою поразку, тим більше напередодні виборів.
«Адже він хоче провести їх так, щоб знову стати «народно обраним президентом». Тож зрозуміло, що в таких умовах Путін не може визнавати помилки», – наголосив Гудков.
Колишній депутат вважає, що тліючий конфлікт в Україні є достатньо вигідним нинішньому Кремлю. Мовляв, якщо раптом у Росії відбуватимуться якісь негативні для влади події, завжди можна підлити масла у вогонь і навколо цього згрупувати якусь частину електорату.
«Тому, з одного боку, Кремль стратегічно програє увесь цей конфлікт, а з іншого – у тактичному плані він може тримати його ще достатньо довго, підігріваючи у певних форматах», – вважає експерт.
Та все ж Гудков не передбачає масштабного вторгнення російських сил на територію України. Адже відносини РФ із Заходом дійшли до крайньої межі. Однак затягування ситуації різноманітними переговорами та згадками Мінських угод – цілком очевидні маневри російської влади напередодні президентських виборів.
«Думаю, швидше з все, російська влада сидить на двох стільцях – адже, з одного боку, потрібно якось миритися, а з іншого – використовувати ситуацію для укріплення власної структури владної вертикалі», – підкреслив Гудков.
Окрім того, він зазначив: вважає, що ще навіть у 2014 році, вторгаючись в Україну, Росія не мала жодних цілей.
«Дії російського керівництва – спонтанні. Вони підігрівалися сильними емоціями, були непродуманими та перекроювались находу. Адже згадайте, спочатку були плани розділити Україну мало не навпіл, згодом – настрої приєднати до себе Донецьк і Луганськ. Потім виявилось, що це нікому непотрібно, а усі «референдуми» зависли у повітрі. Тому й не думаю, що у російської влади були якісь думки щодо України, окрім лише повного об‘єднання», – вважає екс-депутат.
Адже рішення України йти на інтеграцію із Європою спричинило до «періоду психозу» у Кремлі. Тому й не було якихось прорахунків на майбутнє.
«Тож зараз керівництву РФ доводиться розгрібати ці непродумані рішення, які принесли не лише горе для обох держав, а й величезні міжнародні та внутрішні проблеми», – наголосив Гудков.
Адже, за його словами, у Росії є як ті, хто підтримує війну в Україні, так і ті, хто категорично проти таких дій і навіть критикує путінський режим.
«Насправді, Україна розколола Росію. У сім‘ях навіть заборонено говорити за столом про політику, особливо щодо України. Це роблять, аби уникнути скандалів чи навіть розлучень», – розповів експерт.
Санкції ж, які запроваджують проти Росії, стали тягарем на плечах нинішніх очільників Кремля.
«Очевидно, що вони погіршують внутрішню економічну кризу, яка, насправді, почалась не через санкції, а через злодійкувату владну вертикаль, що розграбувала всю економіку. Тиск погіршує економічні проблеми Росії та призводять до міжнародної ізоляції держави», – резюмував Геннадій Гудков.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...