Хіти тижня. Україна втратить не лише Крим і Донбас! - З'явився "небезпечний" прогноз по вступу в НАТО (відео)

На думку експерта, для вступу в НАТО Україні доведеться відмовитися не тільки від окупованих Росією територій, а й, можливо, від ряду інших.

Про це розповів політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко, передають Патріоти України.

За його словами, вступ до НАТО в найближчі десятиліття навряд чи можливий. "Вкрай малоймовірно, що члени альянсу приймуть консенсусне рішення про вступ України в умовах війни на Сході, анексії Криму і так далі", - підкреслює Петренко.

Крім цього, інтеграції заважає також конфлікт з Угорщиною, тому будь-яке особливе ставлення до України, на думку експерта, виключене.

Петренко вважає, що для вступу в НАТО і виконання вимоги про відсутність територіальних конфліктів з сусідами Україні доведеться відмовитися не тільки від Криму і частини Донбасу, а й тих земель, на які мають можливі претензії інші сусіди, наприклад, Румунія. "Дуже сумніваюся, що вони не будуть користуватися таким шансом, розуміючи, що ми можемо стати членом альянсу, тільки якщо не маємо територіальних претензій від сусідів", - говорить експерт.


Джерело: Апостроф

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...