Хіти тижня. "Україні потрібна Польща, а Польща впорається і без України": У Варшаві зробили нову різку заяву

Ян Парис також звинуватив українців у фальсифікації історії, а також у переслідуванні польської меншини.

Ян Парис. Фото: РБК.

Глава кабінету міністра закордонних справ Польщі Ян Парис заявив, що "Україні потрібна Польща, а Польща впорається і без України". Про це повідомляє RMF24, передають Патріоти України.

"Я хочу дати зрозуміти, що сильна і незалежна Україна важлива для Польщі, але справа не в тому, що існування України є необхідною передумовою існування незалежної Польщі", - каже польський дипломат.

"Польща є п'ятою країною ЄС після відходу Великобританії, Польща знаходиться в НАТО, вона є основною країною східного флангу і буде існувати незалежно від того, що відбувається в Україні, будь то ситуація краще або гірше", - додав Парис.

Він також звинуватив українців у фальсифікації історії, а також у переслідуванні польської меншини. Парис розкритикував українських політиків. "У мене склалося враження, що у них сформувалося абсолютно помилкова думка про Польщу, вони отримують ці знання про Польщу з коментарів Gazeta Wyborcza (щоденна суспільно-політична газета, - ред.). Вони вважають, що Варшава слабка, ізольована і має потребу в Україні. Це не так. Україні потрібна Польща", - підкреслив польський дипломат.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...