Хіти тижня. Українське питання і провал чергової "многоходовочки": Білий дом знов "опустив" "кремлівських мрійників"

Кремлю, як повітря, потрібно домовитись з Вашингтоном стосовно поновлення дії обмежувального ракетного договору. Інакше або руйнівна "гонка озброєнь", або остаточна втрата статусу великої держави.

Джон Болтон. Фото: Рейтерс.

Зустріч лідерів Росії і США Володимира Путіна і Дональда Трампа не буде можливою до тих пір, поки Росія не звільнить затримані в Керченській протоці українські кораблі і їх екіпажі. Про це заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон, передають Патріоти України.

"Я не бачу обставин в доступному для огляду майбутньому, щоб така зустріч могла відбутися", - сказав Дж.Болтон, слова якого наводять американські ЗМІ. Він пояснив, що зустріч не буде можлива, поки російська сторона не поверне Україні затримані під час інциденту в Керченській протоці кораблі з екіпажами.
Зустріч лідерів США і Росії повинна була відбутися "на полях" саміту G20 в Аргентині, який проходив із 30 листопада по 1 грудня, однак в останній момент Д. Трамп її скасував. Тоді у Вашингтоні заявили, що як тільки цей інцидент в Керченській протоці буде врегульовано, зустріч зможе відбутися.
Рішення про скасування зустрічі президент США прийняв після розмов з Дж. Болтоном, а також з держсекретарем США Майком Помпео і главою апарату Білого дому Джоном Келлі.

Важливий показник:: Майже 60% громадян країн НАТО підтримують вступ України до Альянсу

неділя, 28 квітень 2024, 6:30

Згідно з опитуванням, проведеним на замовлення German Marshall Fund, у більшості країн НАТО зріс рівень підтримки вступу України до Альянсу, передають Патріоти України з посиланням на управління стратегічних комунікацій ЗСУ. Як зазначає організація Bra...

Лише самих дезертирів - десятки тисяч: Міноборони Великобританії оновили оцінку втрат росіянами техніки та бійців з початку повномасштабного вторгнення в Україну

неділя, 28 квітень 2024, 4:15

За оцінками Міноборони Великої Британії, російські війська втратили вбитими та пораненими близько 450 тисяч бійців, і це без урахування різних ПВК. З початку повномасштабної війни російська армія втратила сотні тисяч військових вбитими та пораненими, а...