Хіти тижня. Український генерал назвав умову, при якій Путін виведе війська з Донбасу

Президент Росії Володимир Путін після виведення російських військ з окупованого Донбасу спробує зберегти вплив на ОРДЛО.

Ігор Романенко

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив генерал-лейтенант, заступник начальника Генштабу ЗСУ в 2006-2010 роках Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"Так чи інакше, він буде звідти виводити війська. А на Донбасі спробує залишити таке утворення, яке могло б керуватися, було б проросійським, пропутінським. І спробує реалізувати наступний політичний пункт Мінських угод (про вибори на окупованій території - ред.) - ці тези Путін написав на коліні, коли летів з Монголії, прям як свого часу Ленін в курені", - сказав генерал.

Він наголосив, що наскільки Путіну вдасться реалізувати цей план залежить від України.

"Так що це його мета. Наскільки вдасться її добитися в його варіанті, проросійському, залежить від того, наскільки ми зможемо цьому протистояти і відстоювати свої інтереси", - зазначив Романенко.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...