Хіти тижня. Український письменник назвав головну причину війни на Донбасі

Російська війна на Донбасі стала можливою через те, що місцеві жителі не мали почуттів до Батьківщини й асоціювали себе тільки з власним регіоном.

Андрій Курков

Однак, після початку збройного конфлікту, населення на сході України переосмислило свої цінності, усвідомивши, що трагедія сталася через відсутність у них твердої громадянської позиції. Таку думку висловив український письменник Андрій Курков, передають Патріоти України.

"Жили без відчуття країни, мали тільки регіональну приналежність. Жили не в країні, а на території. Це стало однією із причин війни. Вона поставила жителів Донбасу перед вибором, змусила визначитися зі своїми поглядами", — переконаний він.

Однак Курков наголосив, що описана ним проблем властива не тільки донеччанам, але й загалом більшості українського суспільства. Особливо гостро вона дає про себе знати у прикордонних регіонах, де найбільше виявляється почуття розмитої ідентичності. Йдеться зокрема про Закарпаття, Бессарабію, Сумщину та Чернігівщину.

"Умовна лінія між патріотами і тими, кому байдуже, проходить у кожному місті, навіть у Києві. Найбільш проукраїнською начебто є західна Україна. Але в маршрутках на Львівщині нерідко можна почути російський шансон. Якщо попросити його вимкнути — шипітиме не стільки водій, скільки пасажири. Націоналістів добре чутно, але вони не є більшістю, яка голосує на виборах", — вважає Курков.

Джерело: Gazeta.ua

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...