Хіти тижня. Україну вмовляють допустити на свою територію 14-ту армію російських окупантів

На переконання ряду експертів, допускати окупантів Молдови на українську землю не варто. Адже серед них є й ті, що брали участь в агресії проти України. Інтернувати росіян можна через Румунію та інші держави НАТО.

Російські війська у Придністров'ї. Ілюстрація:ua.korrespondent.net

"Прем`єр-міністр Молдови Павел Філіп висловив бажання домовитись з Україною про сухопутний коридор для виведення російських “миротворців” з т.зв. “ПМР”." Про це пише у своєму Facebook активіст Назар Приходько, передають Патріоти України, продовжуючи:

Філіп заявив, що під час Мюнхенської конференції з питань безпеки мав розмову з російськими представниками, але ті бояться це робити через “складну ситуацію в Україні”. Дане питання є широким та дискусійним через декілька моментів, а саме:

1. “Складну ситуацію в державі” створила сама Росія, а не ми. Це перше.

2. Саме через цю “складну ситуацію” Україна закрила сухопутний коридор до т.зв. “ПМР”, аби припинити постачання туди техніки, амуніції та живої сили та убезпечити себе від можливої збройної провокакції всередині країни.

3. Тому, відкривати коридор у зворотньому напрямку є небезпечно не для РФ та її “миротворців”, а саме для нас, тому я, як громадянин загалом та громадський діяч зокрема – рішуче проти цього.

4. В разі якщо все ж буде ухвалене відповідне рішення між двома Державами, вважаю за потрібне узгодити формат, який передбачатиме роздільне транспортування живої сили та техніки. Себто спочатку виходить техніка і амунція, а через три доби беззбройні росіяни.

5. Ну і найголовніше: в разі якщо ми підемо на зустріч Молдові в цьому важкому та неоднозначному питанні, варто за це вимагати преференцій в контексті інтеґрації та посилення позицій України в придністровському регіоні, перш за все це має стосуватися фінансово-економічного та соціально-культурного напрямку.

Нагадаю, що станом на зараз геополітичне майбутнє цієї наразі буферної зони залишається невизначеним. То чому не почати його визначати на рівних, конкурентних та цивілізованих умовах?

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...