Хіти тижня. "Украина переиграла Россию в войне на море": Військовий експерт дав несподівану оцінку подіям у Керченській протоці

Україна слабкіша за Росію в боротьбі потенціалів, але невеликий Ізраїль понад півстоліття успішно відбивається від двох десятків мусульманських країн.

Олексій Арестович. Фото: Апостроф.

Спроба прориву українських військових катерів «Бердянськ», «Нікополь», а також буксира «Яни Капу» через Керченську протоку виявилася "грою на випередження", яка зруйнувала стратегічний план ворога. Про це розповів військовий експерт і блогер Олексій Арестович, який навів вдалий приклад, передають Патріоти України.

«Представь себе, что ты дома, у вас гости. Хозяин пошел на кухню шашлык кушать, а двое сильных гостей стали в дверях кухни и не пускают. Хозяин пытается пройти, а они бьют морду и отбрасывают в сторону. Не надо быть большим аналитиком, чтобы понять: там затевается что-то неладное, ведь до этого хозяева проходили на кухню», - зазначив Арестович, нагадавши, що ще у вересні, за пару місяців до інциденту два українських судна спокійно проходили через Керченську протоку в Азовське море.

А 25 листопада Україна провела так звану «розвідку на собі», що в практиці світової розвідки вважається «вищим пілотажем». «Это повлекло еще одну замечательную вещь: что бы не происходило в нашей акватории, которую сейчас контролирует РФ, мир это не проигнорирует», - підкреслив експерт, адже нікому не вдасться все звести до «прикордонного інциденту», де винні обидві сторони.

«Война в Грузии как начиналась? Прежде чем Саакашвили дал команду идти вперед, был месяц приграничных перестрелок. А потом это грузинам предъявили: вы сами виноваты, вы не жаловались, когда был месяц приграничных инцидентов», - зазначив Олексій Арестович.

В даному випадку Україна спрацювала на випередження і Європарламент, НАТО, США, Франція, Німеччина, Генасамблея ООН засудили дії Росії, згадавши, що Україна діяла в своїх територіальних водах. Україна слабкіша за Росію в боротьбі потенціалів, але невеликий Ізраїль понад півстоліття успішно відбивається від двох десятків мусульманських країн, навів приклад військовий експерт, тому що, за його словами, якість гри тут висока.

«Впервые мы продемонстрировали приличное качество игры на опережение. До этого мы только реагировали на действия России. Впервые мы ударили, но это пол-победы. Турчинов анонсировал второй поход. Вот это будет класс», - підкреслив Олексій Арестович, додавши, що будь-який «чих» на Азовському морі зробить подію в рамках ООН. «Вот что сделали эти 24 военных, которые сейчас в плену», - резюмував він.

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...