Хіти тижня. В УПЦ КП назвали ймовірну дату надання українській церкві автокефалії

З 1 по 3 вересня в Константинопольській Патріархії відбудуться загальні збори всього єпископату для обговорення питань, пов'язаних з Матір'ю-Церквою та ширше – з православ'ям.

Архієпископ Євстратій (Зоря). Фото: соцмережі.

У вересні відбудуться збори єпископату Вселенського Патріархату, на якому можливо обговорять українське питання. Про це повідомив очільник інформаційного управління Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря), передають Патріоти України.

«З 1 по 3 вересня в Константинопольській Патріархії відбудуться загальні збори всього єпископату цієї Церкви. Про скликання такого зібрання оголосив патріарх Варфоломій... Як очікується, перед зборами відбудеться чергова сесія Священного Синоду Патріархату», – написав архієпископ в Facebook, посилаючись на інформацію Вселенського патріархату.

Тематика зборів (Синаксису) позначена як питання, пов'язані з Матір'ю-Церквою та ширше – з православ'ям. «І одне, й інше означення дають підставу передбачати, що йтиметься про "українське питання», – заявив архієпископ. Нагадаємо, 28 липня Україна відзначала 1030-річчя хрещення Київської Русі-України. Зазначимо, що секретар Священного Синоду УПЦ КП Єпископ Євстратій (Зоря) заявив, що якби Константинопольський Патріархат не розраховував на те, що зможе довести справу Томосу про автокефалію української церкви до логічного завершення - він би не починав цього процесу. Член Синоду Вселенської патріархії митрополит Елпідофор заявив, що Московська церква є не матір'ю, а дочкою Української.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...