Хіти тижня. "Важкий хрест" сексота Путіна: Сенат Чехії прийняв принизливу для президента Земана постанову через його заяву по Криму

На думку чеських парламентарів, президент має поважати зовнішню політику країни.

Сенат Чехії. Ілюстрація:Replyua.netВерхня палата парламенту (Сенат) Чехії ухвалила сьогодні постанову, у якій назвала слова президента країни Мілоша Земана про анексію Криму як "завершену справу" легітимізацією російської агресії в Україні. Про це йдеться в стенограмі засідання, опублікованій на сайті Сенату передають Патріоти України.

Із 47 сенаторів, присутніх у залі, "за" проголосувало 38. Не підтримало постанови троє людей. У документі, який підтримав Сенат Чехії, ідеться, що президент має поважати зовнішню політику країни.

Пропозиції визнати, що Земан завдав своїми заявами шкоди інтересам Чехії, сенатори не підтримали.

Як відомо. 10 жовтня Земан на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) заявив, що вважає анексію українського Криму Росією "завершеною справою". "На мою думку, буде якась компенсація для України – або у фінансовій формі, або нафтою і газом", – сказав чеський лідер. Він також закликав зняти санкції Євросоюзу з Російської Федерації.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...