Хіти тижня. Вчинив, як "ввічлива" людина: Глава УПЦ МП спробував образити Вселенського патріарха Варфоломія

В УПЦ МП заявили, що низка їх єпископів, отримавши запрошення для участі в Об'єднавчому соборі від Вселенського патріарха Варфоломія, вчинили так само як і їх предстоятель.

Митрополит Онуфрій. Фото: УНІАН.

Глава УПЦ МП митрополит Онуфрій повернув своє запрошення на Об'єднавчий собор Вселенському патріарху Варфоломію. Ознайомившись зі змістом надісланого йому запрошення, він просто вклав його у конверт і відправив назад. Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП, передають Патріоти України.

"Митрополит Онуфрій відреагував на провокативний лист, що прийшов зі Стамбулу від Патріарха Варфоломія. Він, ознайомившись зі змістом цього листа, поклав його до конверта та відправив поштою адресату назад, тобто у Стамбул", – йдеться у повідомленні.

В УПЦ МП додають, що низка їх єпископів, отримавши запрошення для участі в Об'єднавчому соборі від Вселенського патріарха Варфоломія, вчинили так само як і їх предстоятель, відправивши свої запрошення назад у Стамбул.

Зазначимо, що 7 грудня стало відомо про те, що після проведення Об'єднавчого собору Української православної церкви, який відбудеться 15 грудня, Вселенський патріархат вирішив позбавити голову УПЦ МП Онуфрія титулу Митрополита Київського.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...