Хіти тижня. Вдивіться в ці фото: Богомолець просить присвоїти Тодурову звання "Героя України" - Центр Протидії Корупції

У листі до Парубія голова Комітету ВР з питань охорони здоров'я просить його звернутися до президента з проханням присвоїти Тодурову звання Героя України з врученням ордену "Золота Зірка".

Борис Тодуров. Фото:nv.ua

Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я пропонує присвоїти звання Героя України кардіохірургу, гендиректору "Інституту серця" Борису Тодурову. Відповідне подання голові Верховної Ради Андрію Парубію надійшло за підписом голови комітету, народного депутата Ольги Богомолець. Про це пише Українська правда. Життя, передають Патріоти України.

У документі, який є у розпорядженні "Української правди. Життя", йдеться про те, що з такою ініціативою до комітету звернувся трудовий колектив державної установи "Інститут серця Міністерства охорони здоров'я України".

В листі до Парубія Богомолець просить його звернутися до президента з проханням присвоїти Тодурову звання Героя України з врученням ордену "Золота Зірка".

Відповідно до діючого законодавства орден Держави звання Герой України виготовляється із золота і має форму Знака Княжої Держави Володимира Великого (тризуба)в обрамленні двох дубових гілок. Також із золота виготовляється орден "Золота Зірка". Він має форму п'ятикутної зірки, накладеної на вінок із дубового листя.

Також герою України надається низка пільг та преференцій.

Наприклад, надбавки до пенсій, які вони отримують, у розмірі 200 процентів мінімальної пенсії за віком, фінансування яких здійснюється за рахунок Державного бюджету України; пільги зі сплати податків, зборів, мита та інших платежів до бюджету відповідно до податкового та митного законодавства; звільнення Героя та члена його сім`ї, що спільно проживають з ним, від квартирної плати, незалежно від форм власності житлового фонду, оплати комунальних послуг; компенсація капітального ремонту жилих будинків; щомісячна виплата грошової компенсації витрат на автомобільне паливо тощо.

Допис з цього приводу також з'явився на сторінці Центру протидії корупції у Facebook:

"Богомолець просить присвоїти Тодурову звання "Героя України". З одного боку - визнаний спеціаліст, який врятував тисячі життів. З іншого - людина, статки якої суттєво відрізняються від офіційних доходів. Родичі якого заробляють мільйони на непрозорих тендерах. Зокрема, на закупівлях очолюваного Тодуровим Інституту серця, де тендерами заправляє бізнес-партнер дружини медика.

Ну і, якщо хтось призабув, претендент на звання "Герой України" в розпал окупації Криму фотографувався з одним з ідеологів "русской весны" і зрадником України Аксьоновим." - сказано в повідомленні.


Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...