Хіти тижня. Весь Донецьк у паніці, бойовики та колаборанти: Україні на руку вбивство Захарченка, отже, це могли бути наші, - політолог

Ситуація в окупованому Донбасі зараз складається з абсолютною вигодою для України, точно більше, ніж для Росії.

Олександр Мусієнко

Патріоти України пропонують ознайомитись з думками відомого вітчизняного політолога Олександра Мусієнко, котрий серед авторитетних проукраїнських аналітиків ледве не єдиний наразі вголос розмірковує про «український слід» у ліквідації ставленика окупантів.

"Це вбивство деякою мірою зухвале і дуже показове. Судячи із тих фото, які є з місця подій, вибух був дуже потужний і метою була ліквідація безпосередньо Захарченка і його найближчого оточення, яке перебувало поруч із ним.

Вбивство лідера так званої “ДНР” посіяло в місті паніку, в першу чергу серед місцевих підконтрольних Росії угруповань, а також місцевого населення.

Тобто, ситуація зараз складається з абсолютною вигодою для України, точно більше, ніж для Росії.

Це свідчить про те, що ліквідація Захарченка була здійснена українськими спецслужбами або військовими. І якщо це так, то я знімаю капелюха і уклінно дякую нашим бійцям за майстерно проведену операцію.

Але у випадку, якщо це були дійсно українські спецслужби, то думаю, що досягнуто лише проміжної мети, бо кінцева мета в такій ситуації – скористатись панікою в самому Донецьку і намагатись відвоювати частину окупованої території, або і сам Донецьк.

Як надалі будуть розвиватись події покаже час, але в будь-якому випадку така ситуація на користь України і важливо не впустити момент та скористатись важливим шансом.

І якщо дійсно це справа рук українських бійців, до чого я схиляюсь, то це вкотре підтверджує, що не такий уже страшний той ворог."

Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...