Хіти тижня. ​Від такої пропозиції стійкі "фронтовики" не встояли: Стали відомі деякі подробиці продажу Яценюком та Аваковою телеканалу "Еспресо" ​

Зокрема політичний лідер "Народного фронту", ставши співвласником каналу, за чотири місяці повернув свою інвестицію з 10-кратним прибутком. Треба думати, його компаньйони теж отримали пропорційну до своєї частки ціну.

Екс-голова Кабміну, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк продав 30-відсоткову частку телеканалу "Еспресо" американській компнії за майже 1,5 млн доларів США. Про це повідомила прес-секретар політика Ольга Лаппо, зазначають Патріоти України.

"Вартість угоди з американською компнією ATMOSPHERE ENTERTAINMENT, INC., створеною у штаті Нью-Йорк, США, - 1 млн 465 тис 281 доларів США", - написала вона у facebook.

За її словами, опціон на придбання 30-відсоткової частки у статутному капіталі ТОВ "Аста Фінанс" (юридичної особи, що володіє 100 % ТОВ "Голдберрі", яке здійснює мовлення під логотипом "Еспресо") було укладено ще 2013 року, а в результаті прозорого та публічного продажу цієї частки власності Яценюк сплатить до державного бюджету близько 7 млн грн податків.

Лаппо також повідомила, що Яценюк продав свою частку задля "уникнення спекуляцій про політизацію діяльності каналу".

Як повідомлялось, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк та Інна Авакова, дружина глави МВС продали свої частки у статутному капіталі телеканала "Еспресо" іноземній компанії Atmosphere Entertainment, кінцевим власником якої є громадянин України, син українського олігарха та нардепа Іван Жеваго.

При цьому в "Еспресо" заявили, що "зазначені зміни не вплинуть на редакційну політику".

Як відомо, телеканал "Espreso.TV" створений восени 2013 року. Його засновниками виступили Княжицька і колишній головний редактор тижневика "Комментарии" Вадим Денисенко.

Яценюк, Авакова та дружина Княжицього стали співвласниками телеканалу "Еспресо" у серпні 2017 року. Як повідомляла тоді прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо, він придбав корпоративні права телеканалу за 3,8 млн грн.

На початку грудня нардеп та засновник телеканалу "Еспресо" Микола Княжицький заявив, що нардеп та бізнесмен Костянтин Жеваго хоче купити "Еспресо". За словами Княжицького, наразі телеканал є прибутковим, зокрема завдяки розміщенню реклами підприємств, пов’язаних з Костянтином Жеваго.

Залишається питання, чи така двоходівка планувалася ще з літа, чи "фронтовики" відмовились від первісних планів через гроші? Їхній брак або неймовірний прибуток. Чи все ж партія отримала нового потужного спонсора, а переоформлення власності лише частина комбінації?

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...