Хіти тижня. "Відносини між Польщею й Україною приречені, оскільки "поляки хочуть певної "війни" з Україною", - місцевий політолог та історик Єжи Таргальський

Вкотре переконуємось, що Україні потрібно перед усім сподіватись на власні сили і волю.

польський політолог і історик Єжи Таргальский

Відносини між Польщею й Україною приречені, оскільки "поляки хочуть певної "війни" з Україною", - заявив польський політолог і історик Єжи Таргальский, передають Патріоти України з посиланням на "Польське радіо".

На його думку, "поляки хочуть компенсувати відчуття поразки в суперництві з німцями, продемонструвавши перевагу над Україною".

"Не можна розраховувати на польсько-українське порозуміння поки, з одного боку, поляки не визнають, що УПА - так, зробила геноцид на Волині, але також протягом 15 років боролася з "совєтами" за незалежність України, а з іншого боку - поки українці не визнають, що УПА 15 років боролася з "совєтами" за незалежність України, але раніше також зробила геноцид поляків на Волині. Це основа", - сказав Таргальський.

Він наголосив, що в Польщі спостерігається успішне розпалювання ненависті по відношенню до України та українців з боку, зокрема, неоендеків і російської агентури.

"Наразі кожен політик і журналіст, який хоче здобути популярність, грає на антиукраїнських настроях. Почалася боротьба за виборчі голоси, за популярність, за гроші за допомогою ескалації ненависті до України", - каже політолог.

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...

"Загроза для життя й здоров'я": В угрупованні військ Хортиця розповіли про причини відходу з Бердичів

понеділок, 29 квітень 2024, 20:14

Сили оборони відійшли з Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки на більш підготовлені та захищені позиції, щоб уберегти особовий склад. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі "Донбас Реалії", передають Патріоти України. За його сл...