Хіти тижня. Відрізати від суші: Крим треба зробити островом, - генерал

На думку військового, Україні треба прорити канал, який повинен мати ширину близько 100 метрів і глибину, достатню для проходу "будь-яких високотоннажних кораблів".

Крим слід перетворити з півострова на острів. Ілюстрація:interbuh.com.ua

Проривши канал уздовж адміністративного кордону з анексованим півостровом, "ми будемо мати вихід до моря, контролюючи свою територію, від Маріуполя і далі". Про це заявив в інтерв'ю генерал-полковник у відставці, колишній начальник Генерального штабу ЗСУ, колишній перший заступник міністра оборони України Анатолій Лопата, передають Патріоти України.

"Оскільки Росія сьогодні присутня в Криму, вона домінує в акваторії кримських вод. Але ми можемо вийти з абсолютно іншого боку, відрізавши каналом Крим від суші. І зробити його островом. Ця ідея мені подобається", - заявив він.

За словами генерала, канал повинен мати ширину близько 100 метрів і глибину, достатню для проходу "будь-яких високотоннажних кораблів".

Відповідаючи на питання, чи не буде Росія перешкоджати таким діям України, Лопата підкреслив: "Це абсолютно не залежить від Росії. Це наша територія, ми її контролюємо і не збираємося здавати".

Джерело: Обозреватель

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...