Хіти тижня. "Війна" за "Правий сектор" на війні: Командувач ООС Наєв зустрівся з Дмитром Ярошем

Генерал-лейтенант Наєв наголосив, що вважає добровольцями всіх, без поділу на тих, хто служить у Збройних Силах України, Національній Гвардії, Службі безпеки України, та інших складових сектору безпеки та оборони.

Сергій Наєв. Фото: Високий замок.

Сьогодні, 24 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил у місті Краматорську відбулася зустріч командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва з главою Української Добровольчої Армії, народним депутатом восьмого скликання Дмитром Ярошем. Про це йдеться в повідомленні прес-центру Об'єднаних сил, передають Патріоти України.

У тексті зазначається: "У ході конструктивної та відвертої розмови Командувач Об’єднаних сил пояснив Дмитру Ярошу, що у своєму інтерв’ю виданню "Обозреватель" від 9 липня 2018 року він зазначив три категорії людей, які на цей час не мають права перебувати на передньому краї, безпосередньо у бойових порядках ЗС України.

До них належать:

- Особи, які раніше відвідували підрозділи на передньому краї з метою власного піару або у власних меркантильних інтересах. Саме цієї категорії стосуються слова: "Люди, які раніше їздили для виконання незрозумілих завдань у зону бойових дій";
- Особи, які не мають законного права мати зброю;
- Особи, які офіційно не входять до складу Об’єднаних сил.

Командувач Об’єднаних сил підкреслив, що саме законодавством України не врегульоване питання участі бійців УДА у бойових діях на передньому краї, безпосередньо у бойових порядках ЗС України.

Торкнувшись теми добровольців, генерал-лейтенант Наєв наголосив, що вважає добровольцями всіх, без поділу на тих, хто служить у Збройних Силах України, Національній Гвардії, Службі безпеки України, та інших складових сектору безпеки та оборони, а також відносить до цієї категорії бійців добровольчих батальйонів ЗСУ, МВС, УДА та ДУК ПС.

Командування Об’єднаних сил цінує вклад кожного добровольця у справу боротьби з російськім агресором, не розділяючи добровольців ні за належністю, ні за сферою діяльності.

В ході подальшої розмови були обговорені питання участі вмотивованих бійців УДА у складі всіх видів і родів Збройних Сил України (в тому числі – у складі повноцінного підрозділу) за умов укладення контракту (в тому числі – короткострокового). Було запропоновано проходження військової служби в резерві у складі бойових військових частин спеціального призначення, розвідки та в підрозділах територіальної оборони. Командувач Об’єднаних сил запевнив, що у разі прийняття позитивного рішення бійцями УДА сприятиме проходженню служби в інших силових відомствах сектору безпеки та оборони зі складу Об’єднаних сил.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв та Дмитро Ярош обговорили можливу участь бійців УДА у підготовці сил для охорони державного кордону, підрозділів територіальної оборони, та інших ініціатив очільника УДА. Командування Об’єднаних сил підкреслює готовність до діалогу на основі верховенства права та в рамках чинного законодавства".

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...