Хіти тижня. "Він контролював і уряд, і сеймову більшість, і навіть президента Дуду" - експерт про драматичний розвиток подій у Польщі

Відставка прем'єрки є цілком можливою і розглядаються різні наступники, одне залишається ясним - фактично керуватиме урядом пан президент клубу ПіС - Ярослав Качиньський. Міністр закордонних справ українофоб Ващиковський перший на виліт

Беата Шидло. Фото:znaj.ua

"Драматичний розвиток подій в Польщі. Все вказує на те, що от-от стане відомо наскільки серйозною буде "реконструкція" уряду Беати Шидло." Про це пише Vasyl Rasevych у своєму Facebook, передають Патріоти України, продовжуючи:

Попри те, що відставка самої прем'єрки є цілком можливою і розглядаються різні наступники, одне залишається ясним - навіть попри те, що Матеуш Моравецький (Mateusz Morawiecki), який зараз є віце-прем'єром, акулою польського бізнесу (банкір) і походить із сім'ї відомого польського антикомуністичного опозиціонера, керуватиме урядом пан президент клубу ПіС - Ярослав Качинський.

Справа в тім, що й сам Качинський може очолити цей уряд. Так, Ярослав Качинський і до того контролював і уряд, і сеймову більшість, і навіть президента Дуду. Але теперішні конфлікти в уряді можуть його змусити очолити новий уряд. А отже, нарада, котра зараз триває, може принести багато сюрпризів.

Щодо Моравецького, то це дуже цікава фігура. Але цю кандидатуру можуть не прийняти "звичайні поляки", які вважаються залізним електоратом ПіС. Бідні люди в Польщі, можливо, не захочуть голосувати на майбутніх виборах за так багатого і успішного кандидата.

ПС. Одне ясно. Міністр закордонних справ Ващиковський, який запам'ятався українцям невдалим візитом до Львова - перший на виліт. Правда, замість нього стане дуже діловий Кшиштоф Щерський (Kszysztof Szczerski).

Цей пан зараз очолює Кабінет президента Польщі (ранг міністра). Українцям треба підготуватися, бо пан Щерський зовсім недавно заявив щось такого: непоступливість України може спонукати Європу налагодити ділові зв'язки з Росією (вільний переказ).

Якщо Ващиковський, щиро кажучи, був ніяким міністром і далеко не інтелектуалом, то пан Щерський є його повною протилежністю.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...