Хіти тижня. Вірогідність наступу до русла Дніпра зростає: "Кремль визнав серйозність проблеми водопостачання на окупований півострів", - Тимчук

Ситуація з водопостачанням окупованого Криму набуває загрозливого характеру для промисловості і сільського господарства півострова.

На цьому наголосили кремлівські експерти в підготовленому аналізі для президента Росії Володимира Путіна. Як повідомляє координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, в підготовленому документі вказується, що у зв'язку з припиненням водопостачання через Північно-Кримський канал, всі вжиті Росією заходи щодо стабілізації ситуації не дали належного результату і поставили під загрозу роботу багатьох промислових підприємств і сільського господарства півострова, передають Патріоти України.
Зокрема, в аналізі йдеться про те, що промислові підприємства змушені не тільки знижувати обсяги виробництва, а й у ряді випадків повністю зупинятися. При цьому, на продовжуючих роботу провідних кримських підприємствах не дотримується технологічний цикл, який передбачає забор великих обсягів технічної води. А в разі продовження роботи цих підприємств в такому режимі, може статися техногенна аварія з великою кількістю жертв серед персоналу і місцевих жителів.
Російські аналітики вказали на пересихання пасовищ, через що відбувається швидке зменшення поголів'я рогатої худоби. Через відсутність належного поливу близько 60-65% врожаю овочевих і фруктових культур гине.
Це тягне за собою додаткові витрати на доставку продовольства з материкової частини. Внаслідок цього значно підвищуються роздрібні ціни. А це, в свою чергу, викликає невдоволення кримчан і може привести до протестів серед місцевого населення.
«У разі не врегулювання в найближчій перспективі питання водозабезпечення Криму в промислових масштабах, існує велика ймовірність виникнення неконтрольованих надзвичайних подій у вигляді подальших техногенних катастроф, спалахів різних захворювань серед населення і худоби, а також загальної дестабілізації екологічної ситуації», - такий висновок російських аналітиків приводить Тимчук.
Він також зазначає, що група експертів з міноборони Росії, яка вивчала причини та наслідки аварії в Армянську, підтвердила версію про порушення технологічного циклу на заводі «Кримський титан» через брак необхідного обсягу технічної води.

«У зв'язку з цим, в колах вищого керівництва РФ все частіше звучить думка про те, що: «якщо питання по Україні не вдасться вирішити в 2019 році політичними методами (вибори президента і вибори до ВР України), а саме встановлення в Україні проросійської влади, то його все одно треба буде вирішити будь-яким іншим способом, можливо, військовим», - цитує росіян керівник «ІС».

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...