Хіти тижня. Волкер зробив важливу заяву про наміри США щодо України

Вашингтон готовий обговорювати подальше постачання зброї в Україну, щоб зміцнити військово-морський флот і протиповітряну оборону.

Про це сказав газеті The Guardian спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, передають Патріоти України.

"Вони втрачають солдатів щотижня, захищаючи власну країну. І в цьому контексті для України природно зміцнювати свої військові сили, займатися самообороною і природно шукати допомоги. І природно, що інші країни мають їм допомагати", – сказав він.

Він також висловив припущення, що допомога може стосуватися флоту. "Ми можемо поговорити з Україною, як ми зробили б і з будь-якою іншою країною, про те, що їй потрібно (для зміцнення армії – ред.). Я думаю, що може йтися про військово-морський флот... Я думаю, що також нам треба буде розглянути і питання протиповітряної оборони", – додав він.

Він також наголосив, що між Росією та США все ще існує значна розбіжність у позиції з питання розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Джерело: 24 канал

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...