Хіти тижня. "Вона для нього обтяжлива - економічно, політично, психологічно": У Росії заявили про втрату інтересу Путіна до України

Російський лідер Володимир Путін напередодні президентських виборів буде зайнятий внутрішнім порядком і спробами зробити акцент на економічних і соціальних "досягнення", тому українська тема відійде на другий план.

Таку думку "Сегодня" висловив керівник програми "Російська внутрішня політика та політичні інститути" Московського Центру Карнегі Андрій Колесников, передають Патріоти України.

"Більш того, він навряд чи зацікавлений - незважаючи на передвиборну кампанію - у надмірній мобілізації антиукраїнських настроїв, як, власне, й анти-західних: градус ненависті та агресії в суспільстві й так занадто великий, не його інтерес у тому, щоб масова свідомість вийшла з-під контролю", - заявив експерт.

"В інерційному сценарії буде продовжена риторика, що виправдовує анексію Криму, сполучена з гнівним запереченням присутності Росії на сході України з перекладанням відповідальності на українську сторону та імітацією "продуктивної" співпраці в рамках Нормандського формату", - додав представник Центру Карнегі.

При цьому, Колесніков наголосив, що "ніхто не застрахований від ексцесів будь-якого сорту з будь-якої сторони", тому ескалація ситуації в Україні можлива.

"Але, повторюся, вона не є зараз для Путіна пріоритетною, вона для нього обтяжлива - економічно, політично, психологічно", - резюмував він.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...