Хіти тижня. Вони неадекватно оцінюють ситуацію: Бутусов розповів, коли Кремль відмовиться від війни з Україною

В Росії, як і раніше, плекають надію на те, що в результаті чергових виборів в Україні до влади можуть прийти проросійські сили, які будуть розхитувати Україну зсередини.

Юрій Бутусов. Фото: Аналитика Медиа.

Кремль може переглянути свою політику щодо України не раніше 2019 року, коли в країні пройде серія виборчих кампаній; до цього моменту керівництво Росії, ймовірно, буде як і раніше перебувати в "неадекваті" щодо природи української кризи та природи українського суспільства. Таку думку "Обозревателю" висловив журналіст, військовий експерт Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Я думаю, що перегляд кремлівської політики може відбутися тільки після наступних президентських і парламентських виборів в Україні", - спрогнозував він. На думку експерта, в Росії, як і раніше плекають надію на те, що в результаті чергових виборів в Україні до влади можуть прийти проросійські сили, які будуть розхитувати Україну зсередини. "Вони вірять в свій власний телевізор, вони дивляться свій "Перший канал", "Росію-1", і чують, що говорять їх пропагандисти - що Україна розвалюється, що скоро всі розбіжаться".

У Кремлі вірять, що "в 2019 році можна буде спокійно поставити у владу якусь проросійську силу, якогось Медведчука або "Оппоблок", що-небудь проросійське - і це проросійське знову отримає вплив у владі, і знову можна буде розхитувати Україну внутрішньополітичними інструментами", - сказав Бутусов. "Але це все провалиться, тому що, як би там не було, проросійські сили під час війни до влади в Україні прийти не можуть", - підкреслив він.

Таким чином, в Кремлі зможуть усвідомити свою помилку після того, як ці надії не виправдаються - тобто не раніше 2019 року. Як пояснив Бутусов, "в Росії завжди неадекватно представляли причину української кризи, не розуміли природу українського суспільства. Неадекватна оцінка обстановки не дозволить їм приймати адекватні рішення. Були б вони в адекваті, то війни з Україною вони взагалі б не починали".

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...